Overslaan en naar de inhoud gaan

De NVVK verwelkomt vier nieuwe leden: Gemeente Zutphen, Stichting Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening en Schulddienstverlening, Stichting De Tussenvoorziening en Stichting Sociale Wijkteams Arnhem

De NVVK verwelkomt vier nieuwe leden: Gemeente Zutphen, Stichting Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening en Schulddienstverlening, Stichting De Tussenvoorziening en Stichting Sociale Wijkteams Arnhem

13 mei 2019

De NVVK is blij met de aansluiting van deze verschillende organisaties, met een verschillende focus, verschillende klantpopulatie en zeker ook een verschillende werkwijze. Allen zijn ze echter onderdeel van de schuldenbranche en meldden zij zich vol overtuiging bij de NVVK om lid te worden.

De gemeente Zutphen is, na het opheffen van het samenwerkingsverband Het Plein Zutphen de schuldhulpverlening weer zelf gaan uitvoeren. Het Plein was ook lid van de NVVK en de werkwijze van de gemeente Zutphen was daar een doorontwikkeling van. Daarom was er bij de afdeling grote behoefte om snel weer aan te sluiten bij de NVVK.

Stichting Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening en Schulddienstverlening is één van de maatschappelijke dienstverlenende stichtingen in Amsterdam. Zij concentreren zich op preventie, ondersteuning en schuldhulpverlening. De dienstverlening bieden zij zowel collectief als individueel aan. Dat doet Combiwel in opdracht van de gemeente en in samenwerking met stadsdelen, buurtorganisaties, vrijwilligers, onderwijs, ketenpartners, ondernemers en dus Amsterdammers. Hiermee zijn alle partijen, die zich in Amsterdam bezighouden met schuldhulpverlening, lid van de NVVK.

Stichting De Tussenvoorziening biedt maatschappelijke opvang en begeleid wonen in de regio Utrecht. Het onderdeel Stadsgeldbeheer van de stichting verzorgt budgetbeheer, duurzaam financiële dienstverlening en schuldhulpverlening voor de klanten. De NVVK verwelkomt met de Tussenvoorziening wederom een lid dat zich gespecialiseerd heeft in een speciale doelgroep die vaak gesloten deuren tegenkomt in de reguliere hulpverlening.

Tot slot verwelkomt de NVVK met Stichting de Sociale Wijkteams Arnhem de eerste wijkteams als lid. De Stichting bestaat uit 8 wijkteams die samen met andere leden van de vereniging de schuldhulpverlening in Arnhem uitvoeren. De wijkteams zijn met name verantwoordelijk voor de aanmelding en intake. Daarnaast kunnen mensen uit Arnhem terecht voor advies en hulpvragen op allerlei gebied zoals wonen, opvoeden, psychische problemen, etc.

De NVVK is er trots op dat de vereniging hiermee weer uit ruim 100 leden bestaat die zich bezighouden met het bieden van ondersteuning en het helpen oplossen van financiële problemen.