Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge deurwaarderskosten

Hoge deurwaarderskosten

14 april 2019

Hierbij vraag ik je aandacht voor het volgende. Wanneer een deurwaarder beslag legt brengt dit uiteraard kosten met zich mee. Af en toe komt het voor dat de kosten behoorlijk oplopen. Zie bijvoorbeeld onderstaand voorbeeld.

20190414 Voorbeeld

Dit betreft een vordering van een schuldeiser. Naast de proceskosten (voor de procedure bij de rechtbank) wordt maar liefst € 1.000 aan deurwaarderskosten in rekening gebracht. Dit betekent dat er meerdere keren beslag is gelegd.

Volgens het huidige tariefmodel is het mogelijk dat de deurwaarder en de schuldeiser met elkaar afspreken dat de schuldeiser deze kosten niet hoeft te betalen (no-cure-no-pay), wanneer de schuldenaar geen verhaal biedt. De schuldeiser zal dan, bij het maken van kosten, niet snel aan de rem trekken.

Om de verkeerde werking van het huidige tariefmodel aan te kunnen kaarten heb ik meer voorbeelden nodig. Stuur je voorbeelden (het laatste exploot dat je hebt waarin een specificatie is opgenomen) naar info@schuldinfo.nl Ik zal het anoniem verwerken. Mocht ik aanvullende vragen hebben, dan neem ik contact met je op.

Hartelijk dank voor je medewerking

Met vriendelijke groet,

André Moerman
SchuldInfo